1 Mayıs 2013 Çarşamba

EL-KERİM



Keremi ve ihsanı bol olan! [148]

 

İki Cihan Saadeti İçin Gerekli Sır:


Karşılık ve mükafat beklemeksizin insanlara ikramda, yardımda bulunmalı, yapılan kötülüklere cevap verilecek güçte olunsa dahi, affetmeli ve kötülükleri iyilikle karşılamak, ziyareti kesen akrabalara ziyarete devam etmeli ve tüm bunların yanında kötü huylardan arınmaya, insanlara eziyet veren fiillerden kaçınmaya çalışmalı... [149]

Değerli Okuyucuma Sunulan Altın Fırsatlar:

 

Halk Vasıtasıyla Hakk’ın İkramı


Uykudan önce 270 defa “El-Kerîm” ism-i şerifini okuyan kimse halk vasıtasıyla Hakk'ın ikramına erişir. [150]

Geceler Ve Gündüzler Eskisinden On Misli Uzun Olurdu...


Dünya kendi ekseni üzerinde saatte bin altı yüz km. hızla dönmektedir. Eğer ki bu hızın on misli azaldığını farz edelim. Bu durumda gündüzler on misli daha uzayacak, dolayısıyla güneşin ışınları tüm bitkileri kavurup öldürecekti. Bu kavurucu güneş ışınlarından kurtulabilen canlılar ise, eskisine nazaran on misli daha uzun olan gecelerin soğuğunda donup ölecekti.
Bilindiği gibi dünyamızın ekseni etrafında yirmi üç derece meyilli oluşu, mevsimleri meydana getirmektedir. Şayet bu meyil olmasaydı, mevsimler alt üst olur, kutuplardaki buzullar ise muazzam buz kıtaları oluştururdu.
Şimdi de yer küremizin dış kabuk kısıntısı göz önüne alalım. Farz ediniz ki bu kabuk üç metre kalınlaştı. İnsanlar ve hayvanlar için gerekli olan oksijen ortadan kalkacaktı.
Bunun aksine okyanusların bir veya iki metre daha derinleştiğini varsayalım. Bu şart altında karbon ve oksijen yokluğundan dolayı bitkisel hayat yok olacaktı.
Bütün bu olaylar ve benzeri birçok varsayımlar bize şu gerçeği göstermektedir. Dünyamız üzerindeki hayatın, tesadüfen meydana gelme ihtimali milyar kere milyarda bir mümkün değildir.[151]


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder